Zdravje in lepota

Zobozdravnik je lahko naš prijatelj in zaupnik

zobozdravnik

Naš najhujši problem so zobje. No vem, da vsi nimajo teh težav in prav tako ne straha. Zobozdravnik je tisti, ki je usposobljen za naše zobe, ko ga obiščemo. Specialist za zdravje zob pregleda naše zobe, prav tako se loti popravila, če je to potrebno. Navadno ga obiščemo takrat, ko nas kaj boli ali, ko imamo kakšne druge težave z zobmi. Danes bi morali vsi imeti svojega zobozdravnika, vemo pa da temu ni tako. Še vedno jih je ogromno brez, ampak mi sedaj se ne bomo v to poglabljali, bolj se bomo samemu delu. Nekaj si lahko preberete na spletni strani, lahko pa jih tudi obiščete, če imate kakšne težave.

Samo delo zobozdravnika je veliko lahko rečemo. Opravlja kar nekaj nalog, kot je popravilo zob, odstrani nam lahko zobni kamen, tudi izpuli nam lahko kakšen zob in še kar veliko drugega dela. Kar pa ve, da ni za njega, da mora opraviti kakšen specialist pa boste dobili tudi vsa navodila pri njem. Zobozdravnik je tisti, pri katerem se že naši otroci oglasijo in se spoznajo. Že oni spoznajo to ime in nekako njegove naloge.

zobozdravnik
zobozdravnik

Zobozdravnik ni enostavno postati. Najprej moraš končati medicinsko fakulteto in to smer dentalna medicina. 6 let kar traja sam študij, ampak takrat še ne more opravljati svojega dela. Mora imeti kar eno leto pripravništva in seveda strokovni izpit. In to še ni vse, potem še 4. leta specializacije in spet specialistični izpit. Ni lahko ampak kateri imajo voljo in veselje, na koncu postane zobozdravnik.

Tudi mi nimamo lahke naloge, kot njihove stranke oziroma bolniki. Težko se odločimo za zobozdravnika, posebej če mogoče s katerim nismo bili do sedaj zadovoljni. Kot zobozdravnik tako mi moramo vzpostaviti zaupanje in nek dober odnos. Če vidite, da se zobozdravnik za vas zavzame, vam zaupa in vi njemu, sta odprta za pogovor, te veste, da ste pri pravem in odličnem.