Gospodarstvo

Konoplja je v celoti zdravilna rastlina

konoplja

Ko nas nekaj teži oziroma boli iščemo načine za zdravo zdravljenje. Hočemo se vsi nekako izogibati strupenih zdravil z različnimi dodatki. Ena taka rastlina je konoplja, ki še vedno nekaterim dela težave. Učinki so zelo pozitivni, ampak jo moramo jemati res po navodilih in ne smemo z njo pretiravati. Omenila sem težave, ker nekateri še vedno mislijo, da bodo po njej zadeti ali omamljeni. Tisti, ki jo že dalj časa uživajo in teh je ogromno danes lahko povedo samo pozitivne izkušnje. Nekaj si preberite o konoplji na spletni strani, ki sem vam jo zgoraj podala.

Sama rastlina konoplja je  v celoti užitna. Ampak ne, da bi si jo sedaj vtrgali nekje in jo samo tako uživali. Vsak del rastline se uporabi za določen produkt, ki je strokovno dodelan. Mislim, da nismo vsi za to usposobljeni, zato tudi kupujte izdelke iz konoplje pri res strokovnjakih, ki imajo certifikat in imajo kvalitetne izdelke. Konoplja se uporablja v večini za zdravljenje različnih bolezni in tegov. Jo pa uporabljajo tudi, kot živilo, prav tako tkanino in tudi za vrvi.

konoplja
konoplja

Tudi sama semena so zelo zdravilna in jih lahko uživamo. Vsebujejo omega 3 in omega 6 maščobne kisline, ki so zelo zdravilne za naše srce in kože. Thc je tista snov, ki jo imenujemo droga. Tukaj v teh zdravilnih izdelkih je tega zelo malo samo 0,3 odstotka oziroma v nekaterih čisto nič. Zato je varno za uživanje in ne boste zadeti.

Kapljice so tiste, ki so na našem trgu zelo uporabne in jih uživa ogromno ljudi. Prav tako je zelo dober tudi čaj, ki ima tudi zdravilne učinke na naše telo in zdravje. Kot sem že povedala, vse kar se tiče konoplje moramo jemati po navodilih. Kot vsako zdravilo ali hrana ima tudi konoplja včasih nezaželene učinke. Če se pojavi driska, bruhanje ali slabost se dobro posvetujte kako dalje.