Zdravje in lepota

Nevrolog

Nevrolog

Besedo nevrolog ste zagotovo že slišali, ampak ali veste z čim se ta veje medicine ukvarja. Nevrologi se ukvarjajo z živčnim sistemom oziroma z diagnostiko in zdravljenjem bolezni živčnega sistema. Zraven tega pa delajo tudi lažje in težje nevrološke preglede.

nevrolog

Nevrolog je torej specialist živčnega sistema. Zdaj lahko dela v bolnišnici ali pa ima zasebno ambulanto. Kjerkoli pa dela pa se trudi odkriti diagnostiko in pa tudi pozdravi kakšno bolezen nevrološkega izvora. Če pa hočete vi postati nevrolog  pa morate imeti res to željo, ker šolanje ne traja malo. Šolanje je tudi zahtevno, saj morate poznati vse nevrološke bolezni, da lahko potem pri pacientih odkrijete kaj jim je. Najprej morate iti študirat na medicinsko fakulteto. Potem pa morate še delati šest letno specializacijo nevrologije in potem še sledi izpit iz specializacije. Kot vidite res morate imeti voljo in pa morate se res učiti. Ta izpit, ki ga opravljate nazadnje pa ima praktični in pa teoretični del. Je pa pomembno tudi, da nevrolog obvlada vsaj dva tuja jezika. Ker se v bistvu celo življenje šola, tako da hodi tudi na kakšne seminarje ali tudi po dodatno znanje v tujino. Prav tako ima tudi stike s nevrologi po svetu.

Nevrolog je ena izmed vej medicine. Šolanje je zelo dolgo, kar pa ni presenečenje ker mora znati marsikaj. Prav tako, če se odločite za ta poklic, naj povem, da nevrologi delajo dežurstva in imajo stik tudi z psihično motenimi bolniki. Prav tako so nevrologi tudi v dobri telesni pripravljenosti in pa morajo se biti pripravljeni vedno šolati. Prav tako morate biti timsko naravnani, saj nevrologi delajo tudi v skupinah. Naj še povem, da nevrologi tudi večkrat delajo izven tistega običajnega delovnega časa, tudi ponoči. Pripravljeni morajo biti vedno. Tako, da če ste prepričani v vse to bo pa nevrologija prava izbira za vas, kot bodoči študij in tudi služba.