Gospodarstvo

Reženjska operacija je v nekaterih primerih nujna odločitev

upala zubnog mesa


Reženjska operacija je nujna, če so težave z zobmi, da se vnamejo korenine in se ne da drugače tega urediti.
Izvajanje reženjske operacije predlaga zobozdravnik vam predlaga poseg, saj je reženjska operacija največkrat edina pametna rešitev, da se rešijo vaši zobje, drugače imate lahko res velike težave. Začnejo se boleča vnetja, ki jih je težko pozdraviti, zgubite zobe in še marsikaj drugega se lahko zgodi. Kakovosten zobozdravnik pomaga to rešil hitro in enostavno, ker ta operacija in zahtevna, če jo naredi dober strokovnjak.

Najbolje je, da najdete zasebnega zobozdravnika s koncesijo, ki se bo vam posvetil, kot je treba. Najprej se naročite k njemu na pregled, ki je največkrat brezplačen, da se dogovorite za naprej, kaj in kako. Zdravnik mora videti, kar se z vami dogaja in v kakšnem stanju je zobovje. Če je reženjska operacija nujna, vam bo to povedal. Ta operacija poteka tako, da s posebnimi aparaturami dostopi do korenin zoba in jih očisti ter zbrusi.

reženjska operacija

Reženjska operacija pomeni, da bo zdravnik odstranil gnilobo in vnetja s korenin ter očistil tkiva, ki jih bo moral odmakniti od zoba. Operacija, če jo izvaja strokovnjak je hitra in zanesljiva. Nekaj časa bo zob potreboval, da se tkiva spet zarastejo vendar bo v redu. Vendar pozor, reženjska operacija ne ob pomagala dolgoročno, če ne boste vzdrževali higiene zoba. Karies in vnetja ter žepki in zobni kamen se običajno naberejo zaradi slabe ustne higiene.

Ustna higiena pomeni, da si po vsakem obroku umijete temeljito zobe in ne jeste sladkega, da se izogibate tudi sadju in slaščicam. Jejte tudi trdo hrano, ki jo je treba gristi in žvečiti, ki sproti opere zobe. Izogibajte se tudi slabim razvadam, kajenju in pitju alkohola ter če se le da uživanju kisa, ki sklenino uničuje. Uporabite tudi medzobne ščetke, dobro zobno pasto ter zobne nitke, da očistite vsa mesta okoli zoba.