Dom in vrt

Aloe vera čudežna zdravilna rastlina

Nekateri nimajo radi sobnih rastlin, zato o rastlinah včasih sploh ne razmišljajo. Nekateri pa jih imamo radi, ampak nam hitro umrejo, ker ne znamo za njih skrbeti. So pa tudi taki, ki delajo čudeže lahko rečem in imajo krasne sobne rastline doma na oknih. Je pa danes kar nekaj takih rastlin, ki so čudovite doma v lončku so pa poleg tega tudi zdravilne. Ena od teh je tudi aloe vera, ki je nam danes že kar znana rastlina. Vemo, da je zdravilna in lahko tudi že vodo kupimo iz nje narejeno, čeprav meni osebno ni najbolj všeč. Nekaj si lahko preberete tudi tukaj na tej strani https://jerihonska-roza.si/sobne-rastline/aloe-vera/

Aloe vera je čudežna rastlina lahko rečemo, saj nam ponuja ogromno zdravilnih učinkov. Čudežno, da ne izhaja rastlina iz Kitajske, ampak naj bi izhajala iz Afrike. Saj rastlina brez težav raste v suši v stepah, kjer ni vode. Saj je podobna nekakšnem kaktusu in vemo, da kaktusi ne potrebujejo ogromno vode. Zato jo lahko imate doma in , če boste jo pozabili zalivat vam ne bo takoj odmrla. Njeni listi so dolgi in ozki ter suličasti. Že stari Egipčani so jo nekoč uporabljali, saj so rekli da je rastlina nesmrtnosti. Uporabljali so jo za razne bolezni, prav tako za kozmetične pripravke.

aloe vera

Aloe vera vsebuje ogromno zdravilnih sestavin, prav tako hranilne sestavine. Danes dobimo aloe vera rastlino že povsod. Njene produkte pa tudi najdemo že na vsaki trgovski policah za različne namene. Aloe vera so najbolj zdravilni njeni listi, v notranjosti lista se nahaja gel ali pa smola. Kot sem pa omenila tudi sok oziroma voda iz listov se pridobiva in je zelo zdravilna. Sami, če ne veste nič o zdravilnosti in kako se kaj dela ne posegajte v rastlino. Raje jo imejte nekje za okras in naj samo krasi vašo polico. Aloe vera kreme ali druge zdravilne pripomočke pa nekje kupite.