Zdravje in lepota

Zakaj je kandida lahko nevarna

kandida

Kandida je v vsakem organizmu nujno prisotna, vendar se ne sme preveč razmnožiti, ker lahko povzroči težave, kar si poglejte na tej povezavi https://www.smrekovit.si/post/kandida in tudi, kako težave rešiti. Dejansko se kandida prehranjuje s sladkorji, ker je, posplošeno rečeno, majhna gobica, ki je namenjena temu, da če je v našem telesu in v krvi preveč sladkorjev, jih ona poje, da nam reši življenje.

kandida

Če se pojavi kandida, to pomeni, da se je preveč razmnožila in da moramo nujno spremeniti svoje prehranske navade. Nekateri se samo mažejo na srbečih mestih in uživajo zdravila, kar pa ničesar v telesu ne spremeni, ker ni odpravljen vzrok. Le malo ublaži simptome, vi pa dirajate v brezno sladkorne bolezni, ker je povečana kandida pred sladkorni znak.

Zato morate obvezno takrat, ko se kandida pojavi, nehati uživati bel sladkor, vse druge sladkorje, sadje, sladkarije in slaščice, sladke pijače in belo moko oziroma vse pekovske izdelke iz bele moke. Če hočete kandido zajeziti, najprej storite to ter jejte veliko fižola, ki zbija sladkor v krvi. Nato pa se lahko lotite še uživanja določenih naravnih zdravil, ki pomagajo zmanjšati razmnoževanje kandide ali pa se mažete na mestih, kjer zelo srbi, ker se je ta mala gobica preveč razrasla.

Kandido vzemite zelo resno, ker se je pojavila zato, da vam reši življenje. Ker se kandida prehranjuje z odvečnimi sladkorji v vašem telesu in se razmnoži tam kjer je vlaga, to so črevesja, mednožje, podpazduha, pod prsmi ni podobno, saj vam s tem znižuje krvni sladkor, da vas sladkorna bolezen ne uniči.

Vaša naloga je kandido razumeti, jo resno vzeti in narediti vse, kar je v vaši moči, da se odpravi in bo to trajalo kar nekaj mesecev, da se boste čisto pozdravili ob strogi dieti seveda. V Nasprotnem se bo ta bolezen ponavljala in vse bolj napredovala, dokler ne boste postali resen sladkorni bolnik.