Avtomobilizem

Električno vozilo Tesla

tesla

Lansko leto 23. avgusta, smo v Slovenijo dobili posebno novico o prejemu novega električnega vozila Tesla modela S in modela X. Tako, da zapeljite se z novo Teslo že danes, saj si lahko svoje električno vozilo Tesla zagotovite na spletni strani podjetja Tesla, ampak boste potrebovali kar nekaj denarja, saj ta kovinski konjiček le ni tako poceni. Njegova cena se vrti vse od 80.000 evrov pa do 100.000 evrov. Ni malo kaj ne?

tesla avto

Dan danes so se avtomobili tako zelo razvili, da ne moremo več dohajati spremembam. Avtomobili so po mojem najbolj razvita tehnologija, ki smo jo dosegli, saj je toliko ljubiteljev tega, ki vsak dan poskušajo in dodajajo nekaj novega. Torej to ni le prevozno sredstvo, ampak je namenjen tudi za razne športe in druge aktivnosti. Mesečno se velikokrat ob lepih dnevih, v določenih kraji tudi prirejajo tako rečeni meetingi, kjer lahko vsak pokaže kakšen avto ima, ter se malo pohvali. Najbolj popularne in vplivne znamke avtov so po zadnja leta Tesla. BMW, Honda, Volkswagen, Audi, Lexus, Mercedes- Benz, Toyota in tako naprej.

Tesla je zelo vplivno podjetje, specializirano za proizvodnjo električnih avtomobilov in sončnih panelov. Ustanovitelja tega podjetja sta Martin Eberhard in Marc Tarpenning, kasneje pa so se jima pridružili še Elon Musk, J. B. Straubel in Ian Wright. Vsi ti vplivni možje so  razvili veliko modelov avtomobila Tesla, ter prodali kar 720.000 avtov. Lahko si predstavljamo, da imajo kar veliko denarja saj so njihove cene niso prav nizke in dosegljive za vsakogar. Če ga želite kupiti tudi vi, boste mogli kar nekaj časa varčevati, da si ga boste privoščili. Seveda je pa res, da vsi avtomobili od takih vplivnih podjetjih stanejo kar nekaj denarja. Cena se ponavadi zniža šele ko izide nov model, ali pa če kupite kakšnega rabljenega ali pa uničenega in ga kasneje počasi predelujete. Ampak tudi to zna stati kar nekaj denarja.