Avtomobilizem

Dvigalka za avto je pomembna oprema

Dvigalka za avto

Nikoli ne veste, kaj se lahko zgodi na cesti in dvigalka za avto naj bo vedno pri roki. Z dvigalko za avto lahko enostavno zamenjate gumo, če pride do vsem neljube situacije, ko guma zaradi tega ali onega razloga spusti. Zamenjava gum ni zapleten postopek, je pa zelo težavno, če v avtomobilu nimate primerne opreme, da to storite.

Kdaj potrebujete dvigalko za avto?

Dvigalka za avto je pomembna oprema, če vam poči ali spusti guma. In medtem, ko je rezervna guma del obvezne opreme, za dvigalke ne velja enako. Ampak, če je treba gumo zamenjati, boste brez dvigalke to težko naredili. V takih primerih ni slaba ideja, da imate v avtu tudi dvigalko. Z dvigalko enostavno dvignete avto in brez problema zamenjate spuščeno gumo. Ker pa vse dvigalke za avto niso enake kvalitete, se pred nakupom pozanimajte, da je izbrana dvigalka kvalitetna in ima dovolj veliko dvižno zmogljivost, da dvigne težo vašega avta. Poleg tega, da lahko dvigalka dvigne vaš avto, morate biti pozorni še na maksimalno in še posebej  minimalno dvižno višino, da lahko dvigalko enostavno položite pod avto, preden ga začnete dvigati.

Različne vrste dvigalk za avto

Glede na vrsto dvigalke za avto, je na trgu več različnih vrst, med katerimi lahko izbirate. Najbolj osnovna je trapezna dvigalka za avto. Zaradi svoje oblike je enostavna za spraviti v prtljažnik, da vas med vožnjo ne moti. Te dvigalke so enostavne za uporabo, saj jih s pomočjo priloženega ključa dvignemo na željeno višino in v miru zamenjamo gumo. Primerne so tudi za začetnike in  generalno cene niso visoke.

Hidravlične dvigalke za avto so za uporabo še bolj enostavne in delujejo hitro. Ročno ali z električnim kompresorjem se ustvari delovni tlak, ki omogoči, da se avto dvigne. Tudi ta dvigalka za avto je povprečno ugodna in kompaktna.