Tehnologija in računalništvo

SEO optimizacija

Če imate željo na svojo stran spraviti nekoliko več organskega prometa, potem vam predlagamo, da se odpravite k nekemu podjetju, ki vam bo pri tem pomagalo in vam razložilo, kaj se sploh da storiti na tem področju. Mi verjamemo da je SEO optimizacija spletnih strani nekaj, ki vam bo pomagalo, da boste na svojo stran dobili več vrednega prometa kot prej, ko optimizacije niste imeli.

SEO optimizacija

Pojem SEO optimizacija spletnih strani pomeni postopek, s katerim določeno spletno stran pripeljemo v TOP pozicije v iskalnikih, namreč je zelo pomembno, da se vaša spletna stran visoka uvršča v iskalniku Google, saj Google uporablja večina ljudi na svetu. SEO pa je kratica, ki pomeni “Search Engine Optimization”. S pomočjo dobre optimizacije bo torej vaša stran dobila velik promet in bo uvrščena na visoki poziciji v iskalniku Google. SEO optimizacija pa seveda ni edina rešitev, poleg imate na voljo tudi Google oglaševanje, to je plačan obisk vaše spletne strani. Za katero se boste odločili je vsekakor na vas, mi vam bomo tu samo podali naše prednosti SEO optimizacije.

SEO optimizacija je boljša od Google oglaševanja že v tem, da več kot 40% uporabnikov Googla ne klika na plačljive oglase in boste v primeru uporabe tako izgubili skoraj polovico potencialnih strank. Obiskovalci strani, ki pridejo na spletno stran preko organskega obiska, dosežejo višjo stopnjo konverzije, kot pa obiskovalci, ki pridejo na stran preko plačanega Google oglasa. Poleg tega pa organski promet tvori kvalitetnejši obisk, saj so na strani dlje časa in si jo bolj podrobno ogledajo. SEO optimizacija ima tudi prednost v tem, da je na visokih pozicijah prisotna 24 ur na dan, Google oglaševanje pa ima prisotnost pogojene z dnevnim proračunom. S tem ko bo vaša stran na visoki poziciji, boste gradili prepoznavnost svoje blagovne znamke. Poleg vsega tega pa vam spletna optimizacija omogoča, da se ta izvaja na ključne besed, pri Google oglaševanju pa ste tu ponovno omejeni.